Junioři nenavázali na předchozí výhru, s Mladou Boleslaví prohráli v prodloužení

Junioři dokázali proti lídrovi tabulky z Mladé Boleslavi dorovnat dvoubrankovou ztrátu, ale na domácím ledě nakonec vybojovali jen bod. Berani se dostali hned v 1. minutě do vedení, ale soupeř následně třikrát udeřil. Domácí prokázali velkou bojovnost a vysloužili si vyrovnání zápasu, který však rozhodl v poslední minutě prodloužení hostující Flynn.
4.kolo, so 16.9.2017, ZS Luďka Čajky
Zlín
Ml.Boleslav
3:4p
(1:3, 1:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Fryšara (Jenáček), 30. Fryšara (Mikulec, Dluhoš), 51. Dlabaja (Mikulec, Fryšara) – 15. Krejčík (Jindra, Tóth), 16. Flynn (Krejčík, Uřídil), 20. Chujac (Klikorka), 65. Flynn (Uřídil). Rozhodčí: Šudoma - Holibka, Kučera. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 25:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Huf – Martínek, Augustin, Gába, Dluhoš, Budil, Jenáček, Marek – Fryšara, Dvořáček, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Knápek, Václavek, Hefka, Kenša, Dobiáš, Dlabaja

Marek – Linhart, Uřídil, Chujac, Klikorka, Kuchař, Šanko, Horský, Nepokoj, Foerster, Kerda, Straka, Tóth, Krejčík, Flynn, Křížek, Jindra, Grim, Pawliczek, Dvořák

Zlínští junioři se svém druhém utkání na domácím ledě postavili proti dosavadnímu lídru tabulky Mladé Boleslavi. Domácí nastoupili s několika změnami v sestavě oproti předešlému zápasu, v brance se představil Daniel Huf. Berani začali nebojácně a hned z první akce vytěžili vedoucí gól. Ve 30. vteřině zápasu se k puku po přihrávce Jenáčka dostal Štěpán Fryšara, který svižnou střelou překvapil brankáře Vlastimila Marka. Hosté se následně snažili o rychlé vyrovnání, ale k tomu jim nepomohla ani nabízená přesilovka.

Příležitost zahrát si v početní převaze dostali v polovině první části i domácí, kdy se do několika zajímavých šancí dostal Jan Václavek, ale brankáře Marka se mu nepodařilo překonat. Po ubráněném oslabení se do útočné chuti naopak dostali hosté a vytěžili z toho hned vyrovnávací branku. Zmatků v obraně Beranů v 15. minutě využil Matěj Krejčík, který z blízkosti překonal Hufa. V následující minutě se obrana zapomněla podruhé a Huf tak zůstal tváří v tvář Oscaru Flynnovi. Samostatný únik zakončený kličkou do backhandu napoprvé Hufa nepřekonal, ale boleslavský útočník se následně dokázal rychleji zorientovat a dorazil puk do zcela odkryté brány – 2:1 pro hosty.

Oba týmy pokračovaly v útočné aktivitě, ale závěr první části hostům. Boleslavské výpady ohrožovaly domácí obranu a především brankáře. Svou aktivitou vytěžili v poslední vteřině úvodní třetiny další gól, kdy Hufa po rychlé spolupráci překonal přesnou střelou do horního růžku David Chujac.

Do druhé části vstoupili aktivně Berani, kteří se snažili o rychlou nápravu nepovedeného závěru první části. Hra se přelévala ze strany na stranu a oba týmy si udržovaly aktivní hru směrem dopředu. Veškerá útočná snaha však zpravidla končila u obránců a zmařených rychlých protiútoků. Huf v domácí brance byl v permanenci, ale odolal střelám jak Pawliczeka, tak Foestera. Zmatky ve zlínské obraně vyvrcholily samostatným únikem Dušana Kerdy, kterému v provedení blafáku zamezil až v poslední chvíli Martínek za cenu faulu.

Snahu hostů podpořenou přesilovku ale zhatil Straka, který útočným faulem srovnal počty hráčů na ledě. Toho využili po několika vteřinách domácí. Rychlá kombinace hned po buly vyústila ve 30. minutě v kontaktní branku, která byla výsledkem pěkné kombinace Mikulce s Dluhošem. Na jejím konci byl Štěpán Fryšar, který se štěstím protlačil puk za záda hostujícího Marka a připsal si druhou trefu v dnešním utkání. Velkou šanci na vyrovnání měli následně Berani ve 37. minutě, kdy na trestnou lavici usedl hostující Borský. Rychlá kombinace Martínka s Václavkem, ale skončila jen na tyči.

Od konce druhé třetiny se hra přiostřila, osobních soubojů a menších rozepří přibylo i ve třetí třetině. Berani se snažili o vyrovnání, ale okének v obraně využívali hosté, jejichž šance musel hasit pohotový Huf. Mladá Boleslav měla k dispozici i další přesilovku k navýšení náskoku, ale zlínští junioři se ubránili a sami udeřili. V 51. minutě se, po rychlém přesunu přes střední pásmo, k puku dostal Daniel Dlabaja, který přesnou střelou nad lapačku hostujícího brankáře vyrovnal stav utkání na 3:3.

Oba týmy se snažily o rozhodnutí zápasu ještě v základní hrací době. Do velký šancí se dostali hostující Kerda a Krejčík, domácí útok podporovali aktivní Václavek a Mikulec. Brankáři ale v této fázi dominovali, a tak zápas pokračoval do prodloužení. Při hře tři na tři ani jeden z týmu nechtěl udělat chybu a do největší šance se na straně domácích dostal Dlabaja, který ale trefil jen boční síť. V polovině prodloužení dostali hosté příležitost přesilové hry, kterou Boleslavší v 65. minutě zápasu využili. Oscar Flynn přidal druhou branku v utkání, když pohotovou střelou z vrcholu kruhů překvapil Hufa. Boleslav si tak ze Zlína odváží dva body za výhru v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Zbyněk Mařák (Aukro Berani Zlín): „Bylo to vyrovnané utkání, kdy soupeř měl v první polovině zápasu více ze hry, ale postupem času jsme to srovnali. Myslím si, že jsme byli rovnocenným soupeřem. Mužstvo prokázalo obrovskou morální sílu, kdy dokázalo zvrátit stav 1:3, čehož si jako trenéři velmi ceníme. Myslím si ale, že v závěru bylo utkání ovlivněno velmi špatným výkonem rozhodčího. Byli jsme rovnocenným soupeřem pro Mladou Boleslav.“

Fotogalerie